Pasta met spinazie, pijnboompitten en zon gedroogde tomaatjes

Romige Tagliatelle met Spinazie, Pijnboompitten en Tomaatjes

Pasta met spinazie, pijnboompitten en zon gedroogde tomaatjes

Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram tagliatelle
  • 1 ui fijngehakt
  • 250 gram champignons in plakjes
  • Keukenroom naar smaak
  • 75 gram gerookte kip ham of spekreepjes (optioneel voor niet-vegetarisch)
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 bouillonblokje
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Handje pijnboompitten
  • Klein potje zongedroogde tomaten in olie uitgelekt

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin en krokant zijn.
  • Leg ze vervolgens op keukenpapier om af te koelen.
  • Fruit ondertussen de ui in een wokpan met wat olie tot deze glazig is.
  • Voeg de champignons toe en bak deze mee.
  • Voeg eventueel de vleesreepjes toe als je niet vegetarisch kookt.
  • Voeg de verse spinazie toe en laat het slinken.
  • Meng de uitgelekte zongedroogde tomaten door de spinazie en warm dit geheel kort door.
  • Voeg keukenroom, het bouillonblokje en peper en zout naar smaak toe.
  • Roer goed door en laat even pruttelen.
  • Giet de tagliatelle af en verdeel deze over de borden.
  • Schep het spinaziemengsel over de tagliatelle en garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een glas Chardonnay past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië