Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Wokpan
- keukenpapier
Ingrediënten
- 200 gram tagliatelle
- 1 ui fijngehakt
- 250 gram champignons in plakjes
- Keukenroom naar smaak
- 75 gram gerookte kip ham of spekreepjes (optioneel voor niet-vegetarisch)
- 300 gram verse spinazie
- 1 bouillonblokje
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Handje pijnboompitten
- Klein potje zongedroogde tomaten in olie uitgelekt
Instructies
- Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin en krokant zijn.
- Leg ze vervolgens op keukenpapier om af te koelen.
- Fruit ondertussen de ui in een wokpan met wat olie tot deze glazig is.
- Voeg de champignons toe en bak deze mee.
- Voeg eventueel de vleesreepjes toe als je niet vegetarisch kookt.
- Voeg de verse spinazie toe en laat het slinken.
- Meng de uitgelekte zongedroogde tomaten door de spinazie en warm dit geheel kort door.
- Voeg keukenroom, het bouillonblokje en peper en zout naar smaak toe.
- Roer goed door en laat even pruttelen.
- Giet de tagliatelle af en verdeel deze over de borden.
- Schep het spinaziemengsel over de tagliatelle en garneer met de geroosterde pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas Chardonnay past perfect bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g