Pasta met tonijnsaus en rucola

In een kwartier kun je aan tafel voor deze pasta met artisjok en tonijn. uit de Allerhande van 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g penne rigate
  • 400 g artisjokharten
  • 370 g tonijn in olijfolie
  • 225 g Napoletanasaus met basilicum bakje
  • 70 g rucola

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Laat de artisjokharten uitlekken en deel in vieren.
  • Giet de tonijn af en verbrokkel met een vork.
  • Vang per blikje 1 el olie op.
  • Verhit in een wok of koekenpan de olie (uit het blikje tonijn).
  • Roerbak de artisjokharten ca. 2 min.
  • Voeg de tonijn en de pastasaus toe.
  • Verwarm de saus ca. 3 min. zachtjes.
  • Schep de pasta door de saus.
  • Halveer de rucola en meng door de pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken