Pasta Tonijnsalade met Sperziebonen
AllerHande 2006
Ingrediënten
- 250 g pipe rigate pasta
- 500 g sperziebonen
- ½ eetlepel mosterd
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 blikjes tonijn op water à 185 g, uitgelekt
- 100 g zwarte olijven zonder pit fijngesneden
- 2 eieren hardgekookt
- 1 blikje ansjovisfilets 46 g
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
- Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water in een vergiet, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.
- Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper.
- Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.
- Voeg de sperziebonen en zwarte olijven toe aan de pastasalade en meng voorzichtig.
- Snijd de hardgekookte eieren in achten en leg ze samen met de ansjovisfilets op de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de tonijn en de frisse smaak van de salade.Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 16 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 2 g