Pasta Tonijnsalade met Sperziebonen

Pasta Tonijnsalade met Sperziebonen

AllerHande 2006
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g pipe rigate pasta
  • 500 g sperziebonen
  • ½ eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 blikjes tonijn op water à 185 g, uitgelekt
  • 100 g zwarte olijven zonder pit fijngesneden
  • 2 eieren hardgekookt
  • 1 blikje ansjovisfilets 46 g

Instructies

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
  • Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water in een vergiet, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.
  • Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper.
  • Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.
  • Voeg de sperziebonen en zwarte olijven toe aan de pastasalade en meng voorzichtig.
  • Snijd de hardgekookte eieren in achten en leg ze samen met de ansjovisfilets op de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de tonijn en de frisse smaak van de salade.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 16 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Salade
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Zout arm