Pastaschotel met Gorgonzola en Walnoten
Hartige pastaschotel met gorgonzola, walnoten en paprika, een smaakvol en eenvoudig vegetarisch gerecht.
Equipment
- Ovenschaal (± 1 liter)
- pannen
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe.
- Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en laat ± 5 minuten zachtjes koken.
- Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
- Hak de walnoten grof.
- Laat de helft van de gorgonzola smelten in de saus.
- Giet de pasta af.
- Schep de walnoten, de helft van de paprika, de Italiaanse kruiden en de helft van de saus door de pasta.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vet een ovenschaal in en schep de pasta erin.
- Roer het ei en de rest van de paprika door de rest van de saus en strijk over de pasta.
- Snijd de rest van de gorgonzola in stukjes en verdeel over de schotel.
- Bak de pastaschotel in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, of een lichte rode wijn, zoals een Bardolino.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g