Pastaschotel met Gorgonzola en Walnoten

Een rustieke houten tafel met een prachtig opgemaakt pastagerecht, belegd met romige gorgonzolakaas en walnoten. Het gerecht is gegarneerd met verse kruiden en geserveerd in een rustiek, wit keramisch bord. Het zachte licht van de tafel benadrukt de romige textuur van de pasta en de knapperige walnoten.

Pastaschotel met Gorgonzola en Walnoten

Hartige pastaschotel met gorgonzola, walnoten en paprika, een smaakvol en eenvoudig vegetarisch gerecht.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Ovenschaal (± 1 liter)
  • pannen

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 kleine paprika
  • 1 doosje diepvries Italiaanse kruiden
  • 2 ½ dl melk
  • 200 g pasta bijv. penne
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g walnoten gepeld
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe.
  • Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en laat ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Laat de helft van de gorgonzola smelten in de saus.
  • Giet de pasta af.
  • Schep de walnoten, de helft van de paprika, de Italiaanse kruiden en de helft van de saus door de pasta.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in en schep de pasta erin.
  • Roer het ei en de rest van de paprika door de rest van de saus en strijk over de pasta.
  • Snijd de rest van de gorgonzola in stukjes en verdeel over de schotel.
  • Bak de pastaschotel in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, of een lichte rode wijn, zoals een Bardolino.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Noten / Ovenschotel / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch