Pasteibakjes met roomkaas en amandelen
Heerlijke pasteibakjes met een romige kaasvulling en amandelen, een smaakvol en feestelijk hapje.
Ingrediënten
- 1 eetlepel amandelen
- 30 gram belegen kaas plak
- ½ pakje bladerdeeg
- 1 ei gesplitst
- 4 eetlepels melk
- 200 gram roomkaas MonChou of Rederijkertje
- Paprikapoeder
- Peper
- Tuinkers
- Zout
Instructies
- Laat het bladerdeeg ontdooien en rol uit tot een dunne lap (2 mm).
- Steek 8 bodems en 16 ringen (Ø 5 cm) uit het deeg.
- Bestrijk de ringen met eiwit en zet ze op de bodems.
- Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak 10-15 minuten op 200°C.
- Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
- Meng de roomkaas met melk, amandelen, zout en peper.
- Vul de pasteibakjes met het roomkaasmengsel.
- Snijd de kaas in blokjes of steek er figuurtjes uit.
- Garneer de pasteitjes met kaas, tuinkers en paprikapoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay, of een mousserende wijn.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g