Pasteibakjes met roomkaas en amandelen

Goudbruine, knapperige pasteibakjes gevuld met romige roomkaas en bestrooid met geroosterde amandelen. De pasteitjes zijn gegarneerd met verse tuinkers en een vleugje paprikapoeder voor extra kleur en smaak. Enkele pasteibakjes zijn opengesneden, zodat de zachte, smeuïge vulling zichtbaar is. Ze worden geserveerd op een houten plank, met een klein schaaltje extra amandelen en een vintage mes. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de krokante textuur en warme tinten van het gerecht.

Pasteibakjes met roomkaas en amandelen

Heerlijke pasteibakjes met een romige kaasvulling en amandelen, een smaakvol en feestelijk hapje.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel amandelen
  • 30 gram belegen kaas plak
  • ½ pakje bladerdeeg
  • 1 ei gesplitst
  • 4 eetlepels melk
  • 200 gram roomkaas MonChou of Rederijkertje
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Tuinkers
  • Zout

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en rol uit tot een dunne lap (2 mm).
  • Steek 8 bodems en 16 ringen (Ø 5 cm) uit het deeg.
  • Bestrijk de ringen met eiwit en zet ze op de bodems.
  • Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak 10-15 minuten op 200°C.
  • Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
  • Meng de roomkaas met melk, amandelen, zout en peper.
  • Vul de pasteibakjes met het roomkaasmengsel.
  • Snijd de kaas in blokjes of steek er figuurtjes uit.
  • Garneer de pasteitjes met kaas, tuinkers en paprikapoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay, of een mousserende wijn.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Kaas / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Borrel / Verjaardag