Pasteitjes met kalfsragoût en St. Adriaans abdijbier

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 pasteibakjes
  • 500 gr mager kalfsvlees
  • 200 gr champignons
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 dl St. Adriaans Abdijbier
  • 1 dl kalfsbouillon of kippenbouillon
  • 4 eetlepels allesbinder
  • 2 eetlepels fijngehakt bieslook
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Instructies

  • Snijd het kalfsvlees in blokjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en braad de blokjes vlees hierin aan.
  • Zet het vuur laag,doe er de fijngesneden stengels bleekselderij, de bouillon en de helft van het bier bij en laat dit 1½ uur stoven.
  • Voeg er een kwartier voor het einde van de stooftijd de fijngesneden champignons en de rest van het bier aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer tenslotte de allesbinder door het stoofvocht tot ragoûtdikte is ontstaan en houd
  • de ragoût warm.
  • Verwarm intussen de pasteibakjes in een op 160°C voorverwarmde oven.
  • Vul de warme pasteibakjes met de ragoût en garneer met het fijngehakte bieslook.
  • Serveer er ijsbergsla, plakjes komkommer en radijs en een milde mosterddressing bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Drink er een gekoeld glas St. Adriaans Abdijbier bij.
St. Adriaans Abdijbier is een bier van brouwerij BIOS, Van Steenberge in Ertvelde, België in opdracht van Taverne SAF te Geraardsbergen. 6,5% vol.alc., 15 graden Plato. Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst België