Italiaanse vleespastei
Pasticcio / Italiaanse Vleespastei, een rijke en smaakvolle traktatie vol heerlijk gemarineerd vlees en hartige ingrediënten.
Equipment
Ingrediënten
- 200 gr kippenlevertjes
- 2 dl Marsala wijn
- 1 dl witte wijn
- 450 gr kalfsvlees in kleine blokjes
- 450 gr varkenslappen in blokjes
- 200 gr vet spek in blokjes
- 2 eieren
- 3 eetlepels slagroom
- 100 gr gebrande hazelnoten grof gehakt
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel marjolein
- Zout en versgemalen peper
- 1 eetlepel boter
- 1 sjalotje fijngehakt
- 200 gr bacon dun gesneden
- 1 pakje bladerdeeg diepvries
- 1 dikke plak gekookte ham 1 cm, in repen
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Marineer de kippenlevertjes 3 uur in 1 dl Marsala en witte wijn.
- Maal het kalfs- en varkensvlees samen met het spek fijn in een keukenmachine.
- Voeg Marsala, eieren, room, hazelnoten, knoflook, tijm, marjolein, zout en peper toe.
- Bak het sjalotje in boter tot glazig.
- Voeg de kippenlevers toe, bak ze bruin maar niet gaar.
- Haal de levers uit de pan en laat de marinade inkoken tot 3 el.
- Zeef en laat afkoelen.
- Voeg de afgekoelde marinade toe aan het vleesmengsel.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm, leg dunne plakjes bacon erop.
- Plaats een derde van de vulling in het midden van het deeg.
- Verdeel de kippenlevers erover en voeg nog een derde van de vulling toe.
- Leg de repen ham in de lengte, bestrooi met peterselie en bedek met de rest van de vulling.
- Vouw de bacon en het deeg eromheen.
- Prik gaatjes in de bovenkant en decoreer met deegfiguren.
- Bestrijk met ei en bak 15 minuten op 220 °C, verlaag dan de temperatuur naar 170 °C en bak nog 45 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Optioneel:
giet aspic door de openingen in de bovenkant en laat opstijven.Geniet van deze heerlijke Italiaanse vleespastei! Wijnadvies: Serveer met een volle Italiaanse rode wijn zoals Barolo of Chianti.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 32 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g