Pastinaakgratin met Aardappel en Kaas
Deze hartige pastinaakgratin combineert de zoete, aardse smaak van pastinaak met romige aardappelen en gesmolten kaas voor een heerlijk comfortfoodgerecht.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 350 g aardappelen
- 75 g boter
- 50 g geraspte kaas
- 200 g uien
- 1 el fijngehakte peterselie
- 500 g pastinaken
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Schrap en was de pastinaken en verwijder de uiteinden.
- Schil en was de aardappelen.
- Snijd de uien, pastinaken en aardappelen in dunne schijven.
- Vet een ovenschaal in en leg de schijven afwisselend plat in de schaal.
- Snijd de boter in klontjes en verdeel over de groenten.
- Breng op smaak met zout, peper en fijngehakte peterselie.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats in de oven.
- Stoof het geheel in ca.
- 50 minuten gaar.
- Verwijder de folie, strooi de geraspte kaas over de schotel.
- Zet de schaal terug in de oven en gratineer gedurende 5 minuten tot de kaas goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade en een stukje knapperig brood. Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Pinot Noir.
Lekker met een frisse salade en een stukje knapperig brood. Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g