Pâté met Gebakken Appel en Cranberries

Pâté met appel en cranberries

Deze pâté met gebakken appel en cranberries is een verfijnd en smaakvol voorgerecht, perfect voor speciale gelegenheden of een feestelijk buffet.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kleine rode appels
  • 2 el boter
  • 150 g roompaté
  • 2 el cranberries uit pot bijv. Ocean Spray
  • ½ ciabattastokbrood 225 g

Instructies

  • Was de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
  • Snijd elke appel in 4 plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Bak de appelplakken op hoog vuur gedurende 2 minuten, keer ze halverwege.
  • Neem de appelplakken uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier.
  • Snijd de ciabatta in 8 plakken en rooster deze lichtbruin in de broodrooster.
  • Besmeer de geroosterde ciabatta plakken royaal met roompaté.
  • Leg de gebakken appelplakken op de paté.
  • Garneer met cranberries.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer dit gerecht met een lichtzoete dessertwijn zoals een Sauternes of een frisse Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 24 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Hapjes / Tussengerecht / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Feestdagen etc Kerst