Peer Gepocheerd in Frambozenthee
Equipment
Ingrediënten
- 4 handperen
- 1 zakje frambozenthee
- 4 eetlepels aardbeien-kiwisiroop
- 200 g frambozen op lichte siroop
Instructies
- Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in parten.
- Leg de peren in een pan en voeg het zakje frambozenthee toe.
- Schenk 4 dl water en de aardbeien-kiwisiroop over de peren.
- Voeg de frambozen toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat het ongeveer 1 minuut zachtjes koken.
- Verwijder het theezakje en laat de peren in de thee afkoelen.
- Schep de peren en frambozen met een schuimspaan in vier schaaltjes.
- Schep een beetje van de thee over de peren en frambozen in de schaaltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze peer gepocheerd in frambozenthee gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling. De fruitige tonen van de wijn complementeren de subtiele smaken van het dessert.Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 1 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 32 g