Penne met rundvlees en venkel

Penne met rundvlees en venkel

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 vleestomaten
  • 2 venkelknollen
  • 300 g penne rigate zak à 500 g
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 schaal runderreepjes ca. 400 g
  • 2 theelepel aardappelzetmeel
  • 100 g gorgonzola blauwaderkaas

Instructies

  • Water koken.
  • Vleestomaten kruislings insnijden en onderdompelen in kokend water.
  • Velletjes verwijderen en tomaten in stukjes snijden.
  • Harde delen van venkel verwijderen.
  • Venkel wassen en in plakjes snijden.
  • Penne koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • In tussentijd helft margarine in pan verhitten, tomaten, venkel en zout toevoegen. Venkel in 15 minuten met deksel op pan gaarsmoren.
  • In koekenpan rest van margarine verhitten.
  • Runderreepjes bestrooien met peper en bruin en gaar bakken.
  • Aardappelzetmeel losroeren met 1 eetlepel water en door venkelmengsel roeren.
  • Gorgonzola toevoegen en laten smelten.
  • Pasta op borden scheppen.
  • Venkelmengsel erover verdelen en runderreepjes er bovenop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Italië