Penne met rundvlees en venkel
Snel te maken.
Ingrediënten
- 3 vleestomaten
- 2 venkelknollen
- 300 g penne rigate zak à 500 g
- 4 eetlepels vloeibare margarine
- 1 schaal runderreepjes ca. 400 g
- 2 theelepel aardappelzetmeel
- 100 g gorgonzola blauwaderkaas
Instructies
- Water koken.
- Vleestomaten kruislings insnijden en onderdompelen in kokend water.
- Velletjes verwijderen en tomaten in stukjes snijden.
- Harde delen van venkel verwijderen.
- Venkel wassen en in plakjes snijden.
- Penne koken volgens aanwijzing op verpakking.
- In tussentijd helft margarine in pan verhitten, tomaten, venkel en zout toevoegen. Venkel in 15 minuten met deksel op pan gaarsmoren.
- In koekenpan rest van margarine verhitten.
- Runderreepjes bestrooien met peper en bruin en gaar bakken.
- Aardappelzetmeel losroeren met 1 eetlepel water en door venkelmengsel roeren.
- Gorgonzola toevoegen en laten smelten.
- Pasta op borden scheppen.
- Venkelmengsel erover verdelen en runderreepjes er bovenop leggen.