Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 appels friszure bv Elstar Cox
- 1 dl appelsap
- 1 eetlepel suiker
- 1½ eetlepel Zaanse mosterd
- zwarte peper versgemalen
- zout
- 1 Fougasse de Champaign afbakbrood
- 2 eetlepels citroensap
- 1 dl olijfolie
- 75 g veldsla
- 200 g Serranoham
Instructies
- Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
- In steelpan appelblokjes met appelsap en suiker aan de kook brengen.
- Vuur laag draaien, ca. 10 minuten laten sudderen tot appel zacht is.
- Mosterd erdoor roeren en geheel nog ca. 5 minuten laten inkoken.
- Pureren en mosterd-appelmoes laten afkoelen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Ovengrill voorverwarmen.
- Van brood 8 dikke sneden snijden.
- In kom dressing kloppen van citroensap,3 eetlepels olie en zout en peper naar smaak.
- Veldsla door dressing scheppen.
- Rest van olie en 1 eetlepel grof gemalen peper door elkaar roeren.
- Brood op bakplaat onder grill schuiven en in ca. 2 minuten goudbruin en krokant roosteren (= bruschette).
- Bruschette halveren, op serveerschaal leggen en besprenkelen met peperolie. Beleggen met ham en schep mosterd-appelmoes, garneren met toefjes veldsla.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 11 g | Vet: 23 g