Peperbruschetta met serranoham en mosterd appelmoes

Peperbruschetta met serranoham en mosterd appelmoes

Allerhande 2002
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 appels friszure bv Elstar Cox
  • 1 dl appelsap
  • 1 eetlepel suiker
  • eetlepel Zaanse mosterd
  • zwarte peper versgemalen
  • zout
  • 1 Fougasse de Champaign afbakbrood
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 dl olijfolie
  • 75 g veldsla
  • 200 g Serranoham

Instructies

  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • In steelpan appelblokjes met appelsap en suiker aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien, ca. 10 minuten laten sudderen tot appel zacht is.
  • Mosterd erdoor roeren en geheel nog ca. 5 minuten laten inkoken.
  • Pureren en mosterd-appelmoes laten afkoelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Van brood 8 dikke sneden snijden.
  • In kom dressing kloppen van citroensap,3 eetlepels olie en zout en peper naar smaak.
  • Veldsla door dressing scheppen.
  • Rest van olie en 1 eetlepel grof gemalen peper door elkaar roeren.
  • Brood op bakplaat onder grill schuiven en in ca. 2 minuten goudbruin en krokant roosteren (= bruschette).
  • Bruschette halveren, op serveerschaal leggen en besprenkelen met peperolie. Beleggen met ham en schep mosterd-appelmoes, garneren met toefjes veldsla.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 11 g | Vet: 23 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Fruit / Lunch / Varkensvlees
Land van herkomst Italië