Perenflapjes met Roomkaas en Amandelen

Een rustieke houten tafel met een versgebakken dessert van perenflapjes gevuld met roomkaas en aardbeienjam. De flapjes zijn goudbruin, met een glanzende honingglazuur en bestrooid met geschaafde amandelen. De peren zijn zichtbaar door het bladerdeeg, en de rustieke setting heeft zacht licht dat de warme, uitnodigende sfeer van dit herfst- of wintertraktatie benadrukt.

Perenflapjes met Roomkaas en Amandelen

Zoete perenflapjes gevuld met roomkaas en aardbeienjam, gegarneerd met honing en amandelen.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el honing
  • 3 el aardbeienjam
  • 4 el geschaafde amandelen
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries
  • 1 rijpe handpeer
  • 75 g roomkaas

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Schil de peer en snijd in stukjes.
  • Prak de kaas los en roer de jam erdoor.
  • Verdeel de peerstukjes en het kaasmengsel over de plakjes bladerdeeg en bestrijk de randen met water.
  • Vouw de plakjes schuin dubbel en druk de randen goed aan.
  • Verwarm de honing op laag vuur en bestrijk de flapjes ermee.
  • Bestrooi met de amandelen.
  • Bak de flapjes in ± 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietips:
  • Gebruik kersenconfiture in plaats van aardbeienconfiture.
  • Bestrooi de flapjes in plaats van met amandelen met 4 eetlepels grofgehakte hazelnoten.
Serveertip:
Serveer warm of koud, eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Kaas
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch