Perenflapjes met Roomkaas en Amandelen
Zoete perenflapjes gevuld met roomkaas en aardbeienjam, gegarneerd met honing en amandelen.
Ingrediënten
- 2 el honing
- 3 el aardbeienjam
- 4 el geschaafde amandelen
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries
- 1 rijpe handpeer
- 75 g roomkaas
Instructies
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Schil de peer en snijd in stukjes.
- Prak de kaas los en roer de jam erdoor.
- Verdeel de peerstukjes en het kaasmengsel over de plakjes bladerdeeg en bestrijk de randen met water.
- Vouw de plakjes schuin dubbel en druk de randen goed aan.
- Verwarm de honing op laag vuur en bestrijk de flapjes ermee.
- Bestrooi met de amandelen.
- Bak de flapjes in ± 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
- Gebruik kersenconfiture in plaats van aardbeienconfiture.
- Bestrooi de flapjes in plaats van met amandelen met 4 eetlepels grofgehakte hazelnoten.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g