Perfecte Varkensfiletrollade Bereiden

Perfect gegaarde varkensfiletrollade in plakken gesneden op een rustiek houten bord, met goudbruine korst en dampende sappen.

Perfecte Varkensfiletrollade Bereiden

Leer hoe je een perfect gegaarde en sappige varkensfiletrollade bereidt met een eenvoudige basisbereiding.
Porties: +
Voorbereidingstijd 5 minuten
(inclusief aanbraden en rusten) 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 40 gr boter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 varkensfiletrollade ca 700 gr
  • peper
  • zout

Instructies

  • Haal de rollade ongeveer 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Dep de varkensfiletrollade droog met keukenpapier.
  • Verhit de olie en 30 gram boter in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Bak de rollade in ongeveer 5 minuten rondom bruin, zodat alle kanten een mooie kleur hebben.
  • Voeg de overige 10 gram boter toe aan de pan.
  • Zet het vuur laag, leg het deksel schuin op de pan en braad de rollade zachtjes gedurende 35 tot 45 minuten gaar.
  • Keer de rollade regelmatig met een spatel of vleestang om een gelijkmatige garing te verzekeren.
  • De rollade is gaar wanneer het vlees stevig aanvoelt en niet veerkrachtig is als je er zachtjes op drukt.
  • Haal de gare varkensfiletrollade uit de pan.
  • Bestrooi de rollade direct met zout en versgemalen peper naar smaak.
  • Wikkel de rollade losjes in aluminiumfolie en laat deze ongeveer 15 minuten rusten.
  • Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen, wat resulteert in een malser stuk vlees.
  • Verwijder de aluminiumfolie en snijd de varkensfiletrollade met een scherp mes in mooie plakken.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lactosevrij (mits boter vervangen wordt door olie)

Tip:

Gebruik een spatel of een vleestang om de rollade te keren. Als u met een vork in het vlees prikt, ontstaan er gaatjes waardoor vleessappen verloren gaan.
Nieuwe Titel:
Perfecte Varkensfiletrollade Bereiden
Nieuwe Slug:
perfecte-varkensfiletrollade-bereiden
Aantal Couverts:
4
Voorbereidingstijd:
5 minuten (exclusief rusttijd op kamertemperatuur)
Bereidingstijd:
40-50 minuten (inclusief aanbraden en rusten)
Receptcategorie:
Basisrecept Hoofdgerecht Varkensvlees Vlees Ovenschotel (kan eventueel in de oven gegaard worden)
Land:
Europees
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Diëten:
Glutenvrij Koolhydraatarm Lactosevrij (mits boter vervangen wordt door olie) Paleo
Feestdag:
Kerstmis Pasen Oud en Nieuw (Geschikt voor diverse feestelijke gelegenheden)
Teaser:
Leer hoe je een perfect gegaarde en sappige varkensfiletrollade bereidt met een eenvoudige basisbereiding.
Materialen:
Aluminiumfolie Braadpan Keukenpapier Mes Spatel of vleestang
Ingrediënten:
40 gr boter 2 eetlepels olie 1 varkensfiletrollade (ca 700 gr) peper zout
Instructies:
Haal de rollade ongeveer 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep de varkensfiletrollade droog met keukenpapier. Verhit de olie en 30 gram boter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de rollade in ongeveer 5 minuten rondom bruin, zodat alle kanten een mooie kleur hebben. Voeg de overige 10 gram boter toe aan de pan. Zet het vuur laag, leg het deksel schuin op de pan en braad de rollade zachtjes gedurende 35 tot 45 minuten gaar. Keer de rollade regelmatig met een spatel of vleestang om een gelijkmatige garing te verzekeren. De rollade is gaar wanneer het vlees stevig aanvoelt en niet veerkrachtig is als je er zachtjes op drukt. Haal de gare varkensfiletrollade uit de pan. Bestrooi de rollade direct met zout en versgemalen peper naar smaak. Wikkel de rollade losjes in aluminiumfolie en laat deze ongeveer 15 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen, wat resulteert in een malser stuk vlees. Verwijder de aluminiumfolie en snijd de varkensfiletrollade met een scherp mes in mooie plakken. Serveer direct.
Voedingswaarden (per portie, schatting):
Calorieën (kcal): 300 Koolhydraten (g): 1 Proteïne (g): 40 Vet (g): 15 Zout (g): 0.5 (afhankelijk van toevoeging) Suiker (g): 0
Serveertip:
Serveer de varkensfiletrollade met een jus getrokken van het braadvocht en diverse bijgerechten zoals aardappelpuree, geroosterde groenten of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte tot medium-bodied rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de smaak van de varkensfiletrollade.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 40 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Lactosevrij / Paleo
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw / Pasen