Goudbruine perzikrolletjes gemaakt van knapperig filodeeg, gevuld met perziken, appels en geroosterde pijnboompitten, geserveerd met bolletjes perzik-yoghurtijs. Het gerecht is gepresenteerd in een Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en helder natuurlijk licht, wat een warme en uitnodigende sfeer creëert.

Perzikrol met IJs

Deze perzikrol met ijs is een luchtig en knapperig dessert, gevuld met een zoete perzik- en appelvulling, geserveerd met romig perzik-yoghurtijs.
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 30 gr pijnboompitten
  • 150 gr amandelspijs
  • 2 eetlepels perziklikeur
  • 6 halve perziken uit blik uitgelekt en in kleine blokjes
  • 200 gr appels geschild en in kleine blokjes
  • Boter
  • ½ theelepel kaneel
  • 8 plakjes filodeeg 18 x 30 cm, ontdooid
  • Poedersuiker
  • ½ liter perzik-yoghurtijs bijv. Häagen-Dazs
  • Slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Verkruimel de amandelspijs en meng met de perziklikeur, stukjes perzik, appel en de geroosterde pijnboompitten.
  • Smelt de boter en meng met kaneel.
  • Spreid de plakjes filodeeg uit en bestrijk ze dun met de kaneelboter.
  • Verdeel het perzik-appelmengsel over het deeg en rol de plakjes op tot rollen, met de naad naar beneden.
  • Leg de rollen op een bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd elke rol in 2 of 3 delen.
  • Verdeel de strudels over de bordjes en bestrooi met poedersuiker.
  • Schep 2 kleine bolletjes perzik-yoghurtijs naast elke strudel en garneer met een toefje slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak dit taartje ook eens met peer en/of alleen appel.
Wijnadvies
Serveer met een glaasje perziklikeur of appelcider voor een extra fruitige beleving.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 4 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Picknick / Verjaardag