Perzikrol met IJs
Deze perzikrol met ijs is een luchtig en knapperig dessert, gevuld met een zoete perzik- en appelvulling, geserveerd met romig perzik-yoghurtijs.
Ingrediënten
- 30 gr pijnboompitten
- 150 gr amandelspijs
- 2 eetlepels perziklikeur
- 6 halve perziken uit blik uitgelekt en in kleine blokjes
- 200 gr appels geschild en in kleine blokjes
- Boter
- ½ theelepel kaneel
- 8 plakjes filodeeg 18 x 30 cm, ontdooid
- Poedersuiker
- ½ liter perzik-yoghurtijs bijv. Häagen-Dazs
- Slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
- Verkruimel de amandelspijs en meng met de perziklikeur, stukjes perzik, appel en de geroosterde pijnboompitten.
- Smelt de boter en meng met kaneel.
- Spreid de plakjes filodeeg uit en bestrijk ze dun met de kaneelboter.
- Verdeel het perzik-appelmengsel over het deeg en rol de plakjes op tot rollen, met de naad naar beneden.
- Leg de rollen op een bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
- Snijd elke rol in 2 of 3 delen.
- Verdeel de strudels over de bordjes en bestrooi met poedersuiker.
- Schep 2 kleine bolletjes perzik-yoghurtijs naast elke strudel en garneer met een toefje slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak dit taartje ook eens met peer en/of alleen appel.
Wijnadvies
Serveer met een glaasje perziklikeur of appelcider voor een extra fruitige beleving.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 4 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g