Perzische rijst met linzen

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g basmatirijst
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel gemalen kurkuma koenjit
  • zout
  • 3 eetlepels boter
  • ½ zakje amandelschaafsel a 45 g
  • 100 g rozijnen
  • 1 blikje linzen 425 g, uitgelekt
  • 2 theelepels gedroogde dille

Instructies

  • In pan rijst met 4 ½dl water,kaneelstokje, kurkuma en zout in ca.15minuten zachtjes gaarkoken.
  • In koekenpan boter smelten.
  • Amandelen met rozijnen al omscheppend zachtjes iets bruin bakken.
  • Linzen en dille door rijst scheppen en alles nog ca. 2 minuten doorwarmen.
  • Rijst in schaal scheppen, kaneelstokje verwijderen.
  • Rozijnen en amandelen met boter erover scheppen.
  • Lekker met yoghurt-muntsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Yoghurt-muntsaus maak je van romige Griekseyoghurt.
Roer in een schaaltje 150 g Griekseyoghurt met 2 eetlepels fijngehakte versemuntblaadjes en een mespunt gemalen komijn tot eensausje.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
bereidingstijd 20 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Rijst
Land van herkomst Oosters