Perzische rijst met linzen
Ingrediënten
- 250 g basmatirijst
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel gemalen kurkuma koenjit
- zout
- 3 eetlepels boter
- ½ zakje amandelschaafsel a 45 g
- 100 g rozijnen
- 1 blikje linzen 425 g, uitgelekt
- 2 theelepels gedroogde dille
Instructies
- In pan rijst met 4 ½dl water,kaneelstokje, kurkuma en zout in ca.15minuten zachtjes gaarkoken.
- In koekenpan boter smelten.
- Amandelen met rozijnen al omscheppend zachtjes iets bruin bakken.
- Linzen en dille door rijst scheppen en alles nog ca. 2 minuten doorwarmen.
- Rijst in schaal scheppen, kaneelstokje verwijderen.
- Rozijnen en amandelen met boter erover scheppen.
- Lekker met yoghurt-muntsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Yoghurt-muntsaus maak je van romige Griekseyoghurt.
Roer in een schaaltje 150 g Griekseyoghurt met 2 eetlepels fijngehakte versemuntblaadjes en een mespunt gemalen komijn tot eensausje.
Voeg zout en peper naar smaak toe. bereidingstijd 20 minuten
Roer in een schaaltje 150 g Griekseyoghurt met 2 eetlepels fijngehakte versemuntblaadjes en een mespunt gemalen komijn tot eensausje.
Voeg zout en peper naar smaak toe. bereidingstijd 20 minuten