Pesto Allerhande

Pesto Allerhande

basilicumsaus uit de Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 30 g pijnboompitten zakje á 100 g, Star,
  • 30 gr basilicum verse
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • zout
  • peper versgemalen

Instructies

  • Knoflook pellen en grof hakken.
  • In keukenmachine knoflook, pijnboompitten en basilicum (blaadjes en stelen) pureren. Kaas erdoor mengen.
  • Al mengend olie in dun straaltje toevoegen.
  • Blijven mengen tot smeuïge, dikke saus ontstaat (= pesto).
  • Op smaak brengen met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Jaargetijde: Snel te maken

Pesto van Astrid Veltman

Pesto van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram basilicumblaadjes
  • 4 tenen knoflook
  • 50 gram geraspte Pecorino Italiaanse harde schapenkaas
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas Italiaanse harde koeienkaas
  • 2 dl olijfolie
  • 50 gram pijnboompitten

Instructies

  • Hak de knoflookteentjes fijn en wrijf ze met een paar druppels olijfolie met de basilicumblaadjes in een vijzel fijn.
  • Draai dan alles in de foodprocessor tot de pasta glad is, maar ook niet te fijn.
  • U kunt de basilicum ook vervangen door 350 gr in olijfolie bewaarde zongedroogde tomaten en dan alles in één keer in de blender doen.
  • Onder een laagje olijfolie en in een goed afgesloten pot blijft de pesto in de koelkast tamelijk lang goed.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Italië