Pikante Gamba's met Groene Pepermayonaise
Equipment
- keukenpapier
- keukenmachine of staafmixer
- Serveerkommetjes
Ingrediënten
- 500 g reuzengarnalen rauw en ongepeld (uit diepvries, ontdooid)
- 2 eetlepels jalapeñopeperreepjes pot à 225 g
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 1 eetlepel limoensap
- 6 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook in plakjes
Instructies
- Laat de reuzengarnalen uitlekken op keukenpapier.
- Pureer de jalapeñopeper samen met de koriander (incl.
- en het limoensap in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer tot een groene pasta.
- Meng de mayonaise door de groene pasta en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de garnalen en plakjes knoflook toe.
- Bak de reuzengarnalen 2-3 minuten op matig hoog vuur, tot ze gaar zijn.
- Schep de garnalen op borden en serveer de jalapeño mayonaise in kleine kommetjes erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige garnalen met groene jalapeño mayonaise gaan goed samen met een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje.Voedingswaarden
Calories: 369 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 22 g | Vet: 31 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g