Pikante kaas kalkoenburger

Pikante kaas kalkoenburger

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 4 kalkoenburgers met paprika
  • 100 g blue stilton of andere blauwaderkaas
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 4 shoarmabroodjes afbakbrood
  • 4 eetlepels tomatenketchup

Instructies

  • In koekenpan olie verhitten en kalkoenburgers in ca. 10 minuten gaar bakken. Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Burgers op bakplaat leggen (bij bereiding lang van tevoren burgers eerst in bakpapier verpakt in koelkast bewaren).
  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Stilton in plakjes snijden en over burgers verdelen.
  • Sla in flinterdunne reepjes snijden.
  • Broodjes en kalkoenburgers in oven schuiven.
  • Na ca. 5 minuten broodjes uit oven nemen en bijna geheel opensnijden.
  • Binnenkant besmeren met ketchup.
  • Hete kalkoenburgers uit oven nemen, in broodjes leggen, garneren met slareepjes.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 23 g | Vet: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Kalkoen / Lunch