Pikante Karbonades met Tomatensaus en Champignons
Heerlijke karbonades met een pittige twist, geserveerd in een smaakvolle tomatensaus met champignons. Perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Equipment
- wijde pan
Ingrediënten
- Olijfolie
- Paar takjes tijm
- Blaadjes van rozemarijn
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 theelepel kristalsuiker
- 4 karbonades elk circa 250 gram
- 1 rode paprika fijngehakt
- 1 rode chilipeper fijngehakt
- 1 blik ongepelde tomaten 400 gram
- 200 gram kastanjechampignons in dunne plakjes
- ½ bol knoflook verdeeld in teentjes (ongepeld)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een grote braadslede lichtjes in en leg de karbonades erin.
- Bestrooi met takjes tijm, rozemarijnblaadjes, knoflookteentjes, en breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel de karbonades met olijfolie en bak ze 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
- Verhit voor de saus 3 eetlepels olijfolie in een wijde pan.
- Voeg de ui, paprika, chilipeper en champignons toe en verwarm op hoog vuur tot de groenten zacht worden.
- Voeg de ongepelde tomaten, suiker, een scheutje water en peper en zout naar smaak toe.
- Laat het geheel 10-12 minuten zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Haal de karbonades uit de oven en laat ze 5 minuten rusten op een warme plek.
- Voeg het braadvet toe aan de saus en verwarm deze opnieuw.
- Serveer de karbonades met een royale hoeveelheid van de pikante tomatensaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gestoomde groenten en aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de pittige tomatensaus en de smaak van de karbonades.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 38 g | Vet: 28 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 5 g