Pikante Karbonades met Tomatensaus en Champignons

Pikante Karbonades met Tomatensaus en Champignons

Pikante Karbonades met Tomatensaus en Champignons

Heerlijke karbonades met een pittige twist, geserveerd in een smaakvolle tomatensaus met champignons. Perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • Paar takjes tijm
  • Blaadjes van rozemarijn
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 4 karbonades elk circa 250 gram
  • 1 rode paprika fijngehakt
  • 1 rode chilipeper fijngehakt
  • 1 blik ongepelde tomaten 400 gram
  • 200 gram kastanjechampignons in dunne plakjes
  • ½ bol knoflook verdeeld in teentjes (ongepeld)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een grote braadslede lichtjes in en leg de karbonades erin.
  • Bestrooi met takjes tijm, rozemarijnblaadjes, knoflookteentjes, en breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel de karbonades met olijfolie en bak ze 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
  • Verhit voor de saus 3 eetlepels olijfolie in een wijde pan.
  • Voeg de ui, paprika, chilipeper en champignons toe en verwarm op hoog vuur tot de groenten zacht worden.
  • Voeg de ongepelde tomaten, suiker, een scheutje water en peper en zout naar smaak toe.
  • Laat het geheel 10-12 minuten zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  • Haal de karbonades uit de oven en laat ze 5 minuten rusten op een warme plek.
  • Voeg het braadvet toe aan de saus en verwarm deze opnieuw.
  • Serveer de karbonades met een royale hoeveelheid van de pikante tomatensaus eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gestoomde groenten en aardappelpuree voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de pittige tomatensaus en de smaak van de karbonades.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 38 g | Vet: 28 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter