Pipe Rigate met Gegrilde Kip, Groene Asperges en Verkruimelde Geitenkaas
AllerHande 2004
Ingrediënten
- 200 g pipe rigate of maccheroni grote boogjespasta
- 200 g groene aspergetips
- 300 g kipfilethaasjes
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper fles
- Versgemalen zeezout
- Zwarte peper
- 100 g verse geitenkaas verbrokkeld
Instructies
- Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot deze beetgaar is.
- Snijd het onderste plakje van de aspergetips af.
- Meng de kipfilet met de olijfolie in een schaal.
- Verwarm een grillpan voor.
- Leg de kiphaasjes naast elkaar in de grillpan en rooster ze in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
- Voeg na 3 minuten de asperges toe aan de grillpan en rooster ze mee tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op.
- Zet de pan op het vuur en voeg de geitenkaas en 2-3 eetlepels kookvocht toe.
- Laat de geitenkaas smelten en breng de pasta op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over twee diepe borden en leg de gegrilde kip en asperges eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
- Garneer de pasta eventueel met een scheutje extra vierge olijfolie en wat vers gehakte kruiden, zoals peterselie of basilicum, voor een extra smaakdimensie.
Opmerkingen:
- Deze heerlijke pasta met gegrilde kip, groene asperges en verkruimelde geitenkaas is een smaakvol en voedzaam gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd.