Pittig Gehaktbrood in Bladerdeeg

Pittig Gehaktbrood in Bladerdeeg

Een pittig gehaktbrood omhuld met bladerdeeg. Makkelijk te maken en heerlijk met frietjes en salade.
Porties: 2
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei geklopt
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 tl sambal
  • 1 el beschuitkruim
  • 1 el El-Andalus kruiden
  • 2 tomaatjes in stukjes gesneden
  • 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 250 gr gehakt
  • ½ tl maizena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Meng in een grote kom het gehakt met de sambal, tomaatjes, El-Andalus kruiden, geklopt ei, sjalotje, knoflook, beschuitkruim en maizena tot een gelijkmatig mengsel.
  • Leg een plak bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Vorm een bal van het gehaktmengsel en leg deze op het bladerdeeg.
  • Verspreid het gehakt gelijkmatig over het deeg, maar laat 1/2 cm van de randen vrij.
  • Leg het tweede plak bladerdeeg over het gehakt en druk de randen aan met een vork om het goed af te sluiten.
  • Bak het gehaktbrood 22 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz voor een optimale smaakbeleving.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 28 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Lunch / Vlees
Land van herkomst Fusion / Nederland / Spanje