Pittig Gehaktbrood in Bladerdeeg
Een pittig gehaktbrood omhuld met bladerdeeg. Makkelijk te maken en heerlijk met frietjes en salade.
Ingrediënten
- 1 ei geklopt
- 1 sjalotje fijn gesneden
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 tl sambal
- 1 el beschuitkruim
- 1 el El-Andalus kruiden
- 2 tomaatjes in stukjes gesneden
- 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 250 gr gehakt
- ½ tl maizena
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng in een grote kom het gehakt met de sambal, tomaatjes, El-Andalus kruiden, geklopt ei, sjalotje, knoflook, beschuitkruim en maizena tot een gelijkmatig mengsel.
- Leg een plak bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Vorm een bal van het gehaktmengsel en leg deze op het bladerdeeg.
- Verspreid het gehakt gelijkmatig over het deeg, maar laat 1/2 cm van de randen vrij.
- Leg het tweede plak bladerdeeg over het gehakt en druk de randen aan met een vork om het goed af te sluiten.
- Bak het gehaktbrood 22 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz voor een optimale smaakbeleving.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 28 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 4 g