Pittige Baconburger met Ananassalsa

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
marineren 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ verse ananas
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 10 g verse koriander
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 8 plakken bacon
  • 10 g boter of margarine
  • 4 hamburgers à 100 g
  • 4 Kaiserbroodjes
  • 2 eetlepels mayonaise

Instructies

  • Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Boen de limoen schoon en rasp dunne schil af.
  • Pers de limoen uit.
  • In een grote kom, meng de gembersiroop, limoenrasp en -sap.
  • Knip de koriander erboven fijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de ananasblokjes toe aan de marinade en meng goed.
  • Laat de ananas afgedekt ongeveer 1 uur marineren.
  • Maak de sla schoon, was deze en snijd in dunne reepjes.
  • Bak de bacon in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur in ongeveer 2 minuten knapperig.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruin, halverwege keren.
  • Snijd de broodjes open en bestrijk met mayonaise.
  • Verdeel de sla over de onderkant van de broodjes, leg de hamburgers, bacon en ananassalsa erop.
  • Plaats de bovenkant van de broodjes erop en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze pittige baconburger met ananassalsa gaat goed samen met een lichte en fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Rosé.

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 22 g | Vet: 37 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Lunch / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Internationaal