Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 aardappels
- 500 gram boerenkool
- 1 rode peper
- 1¼ rode ui
- paprika
- 40 gram roomboter
- ¼ blokjes groentebouillon
- 1 tomaat
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 eetlepel(s) sambal manis
- 1 gerookte makreel
- 50 gram gebakken uitjes
- zout
- water
- melk
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze gaar met een beetje zout.
- Snipper 1 ui, maak de de paprika en de peper schoon en snijd in kleine stukjes.
- Voeg de ui, paprika en peper toe aan de boerenkool en kook deze gaar.
- Maak intussen de sambaljus. Snipper de ¼ ui, verhit de boter en fruit de uitjes hierin.
- Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze samen met 1 deciliter water, het verkruimelde bouillonblokje, ketjap en sambal toe aan het gefruite uitje.
- Laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
- Maak de makreel schoon en breek de makreel in stukjes.
- Als de aardappelen en boerenkool gaar zijn, afgieten en maak dan de stamppot.
- Eventueel iets smeuïger maken met kookroom of melk.
- Leg de makreel op de stamppot zodat de vis warm kan worden.
- Serveer de stamppot met makreel en een scheut sambaljus.
- Strooi er eventueel een beetje gebakken uitjes overheen.