Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm gemberwortel
- 1 ei
- Zout en peper naar smaak
- 750 gram gehakt
- 3 bladeren ijsbergsla
- Voor de saus:
- 2 el fijngehakte pinda's
- 1 fijngehakt rood pepertje
- 2 el koriander
- 1 el fijngehakte gemberwortel
- Sap van 2 limoenen
- 165 ml kokosmelk
Instructies
- Hak de lente-uitjes, knoflook en gemberwortel fijn.
- Meng in een grote kom het gehakt met het ei, de gehakte lente-uitjes, knoflook, gemberwortel, zout en peper.
- Vorm van het gehaktmengsel balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede en steek elk balletje apart aan een satéstokje.
- Rooster de gehaktballetjes ongeveer 15 tot 20 minuten op een grill of barbecue, draai ze regelmatig zodat ze rondom gaar worden.
- Meng intussen de ingrediënten voor de saus: fijngehakte pinda's, rood pepertje, koriander, gemberwortel, limoensap en kokosmelk.
- Omwikkel de gare gehaktballetjes met een reepje ijsbergsla en rijg ze opnieuw aan een stokje.
- Serveer de gehaktballetjes met de pittige kokos-limoensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g