Pittige Gehaktballetjes met Kokos-Limoensaus

Ninh Toa
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 ei
  • Zout en peper naar smaak
  • 750 gram gehakt
  • 3 bladeren ijsbergsla
  • Voor de saus:
  • 2 el fijngehakte pinda's
  • 1 fijngehakt rood pepertje
  • 2 el koriander
  • 1 el fijngehakte gemberwortel
  • Sap van 2 limoenen
  • 165 ml kokosmelk

Instructies

  • Hak de lente-uitjes, knoflook en gemberwortel fijn.
  • Meng in een grote kom het gehakt met het ei, de gehakte lente-uitjes, knoflook, gemberwortel, zout en peper.
  • Vorm van het gehaktmengsel balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede en steek elk balletje apart aan een satéstokje.
  • Rooster de gehaktballetjes ongeveer 15 tot 20 minuten op een grill of barbecue, draai ze regelmatig zodat ze rondom gaar worden.
  • Meng intussen de ingrediënten voor de saus: fijngehakte pinda's, rood pepertje, koriander, gemberwortel, limoensap en kokosmelk.
  • Omwikkel de gare gehaktballetjes met een reepje ijsbergsla en rijg ze opnieuw aan een stokje.
  • Serveer de gehaktballetjes met de pittige kokos-limoensaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Rundvlees / Voorgerechten / Warme hapjes
Land van herkomst Vietnam
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij