Pittige Geroosterde Notenmix

Pittige Geroosterde Notenmix

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Oven of wok
  • Bakplaat (indien in de oven bereid)

Ingrediënten

  • 300 g luxe notenmelange
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • Grofgemalen zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng in een kom de notenmelange met olijfolie, paprikapoeder, cayennepeper en een snufje zeezout.
  • Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over een bakplaat.
  • Rooster de noten in het midden van de oven gedurende 5-7 minuten, of tot ze lichtbruin kleuren.
  • Haal de geroosterde noten uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.
  • Bereidingswijze (wok):
  • Verhit een droge wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de notenmelange toe aan de hete wok, samen met de olijfolie, paprikapoeder, cayennepeper en een snufje zeezout.
  • Rooster de noten in de wok gedurende 2-3 minuten, waarbij je ze regelmatig omschudt of omschept met een houten spatel.
  • Haal de geroosterde noten uit de wok en doe ze over in een schaaltje.
  • Laat de noten iets afkoelen voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt variëren met de notenmix, bijvoorbeeld door ook macadamianoten toe te voegen. Voeg eventueel andere specerijen toe, zoals komijnpoeder of gedroogde oregano, of vervang de cayennepeper door scherpere chilipeper.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een licht gekoelde rode wijn zoals een Pinot Noir vormt een goede combinatie met de pittige notenmix.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 7 g | Vet: 20 g | Zout: 0.51 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Noten / Snack
Jaargetijde: Snel te maken