Pittige kapucijner chorizoschotel

Pittige kapucijner chorizoschotel

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr chorizo in blokjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • mespunt djinten
  • 50 ml droge sherry
  • 1 bakje cherrytomaten 250 g
  • 1 blik jonge kapucijners (800 g, uitgelekt)
  • 15 gr peterselie verse zonder steeltjes, fijngesneden

Instructies

  • Snijd de rode peper in reepjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizoblokjes in 5 min. al omscheppend krokant.
  • Voeg de ui, de reepjes rode peper en de komijn toe en bak 2 min. mee.
  • Blus af met de sherry en voeg vervolgens de cherry tomaten en de kapucijners toe.
  • Laat de kapucijnerschotel afgedekt in 10 min. goed warm worden.
  • Verdeel over 4 borden en bestrooi met de peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees