Pittige Kip Carpaccio Wraps met Kerriemayonaise
Snelle en smaakvolle borrelhapjes met kip, Parmezaanse kaas en een pittige kerriemayonaise.
Equipment
- Cocktailprikkers (optioneel)
Ingrediƫnten
- 20 g pijnboompitten
- 2 el mayonaise
- 2 handjes rucola
- 2 grote tortilla's
- 22 plakken gebraden kip
- 40 g Parmezaanse kaas
- 1 tl kerriepoeder
- Snufje chilivlokken
Instructies
- Meng de mayonaise met kerriepoeder en chilivlokken.
- Gebruik een siliconen spatel om het kerriemayonaise mengsel gelijkmatig over de tortilla's te verdelen.
- Beleg de tortilla's volledig met plakken gebraden kip.
- Spoel de rucola af en verdeel deze over de kip.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en strooi ze over de rucola.
- Rasp de Parmezaanse kaas rijkelijk over de tortilla's.
- Rol de tortilla's stevig op tot wraps.
- Leg ze met de naad naar beneden.
- Snijd elke wrap in acht stukken.
- Serveer de wraps eventueel met cocktailprikkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de wraps met een frisse yoghurtdip.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige wraps.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 5 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g