Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 groot ei losgeklopt
- 500 g kippendijenfilets zonder vel in stukken
- 120 g maizena
- ¼ theelepel zeezout
- ¼ theelepel gemalen witte peper
- 7 eetlepels kippenbouillon
- 2 eetlepels lichte sojasaus of tamari voor glutenvrij
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels rijstazijn
- 1½ eetlepel plantaardige olie
- 3-4 rode chilipepers zaadlijsten verwijderd en gehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
- 2 lente-uien fijngehakt
- 1 theelepel geroosterde sesamolie
- ½ theelepel geroosterd sesamzaad
- Rijst voor het serveren
Instructies
- Doe het losgeklopte ei in een grote kom.
- Dep de stukken kip grondig droog met keukenpapier en leg ze in het ei zodat ze onderstaan.
- Meng in een aparte kom driekwart van de maizena met het zout en de peper.
- Schud overtollig ei van de stukken kip en wentel ze door het maizenamengsel zodat alle stukken rondom goed worden bedekt.
- Plaats de kip in het mandje van de airfryer.
- Zorg voor ruimte tussen de stukken zodat ze knapperig en gelijkmatig gaar kunnen worden; doe dit zo nodig in porties.
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 12 minuten.
- Schud het mandje halverwege de baktijd om de stukken kip om te keren.
- De gebakken kip moet droog en knapperig zijn; bak zo nodig nog 1-2 minuten langer.
- Klop in een andere kom de overgebleven maizena, de bouillon, sojasaus, ketchup, suiker en rijstazijn door elkaar en zet apart.
- Verhit de olie en chilipeper in een grote koekenpan of wok op matig vuur.
- Voeg, als de inhoud van de pan zachtjes sist, de knoflook en gember toe en bak voorzichtig tot de geur vrijkomt, niet langer dan 1 minuut.
- Klop het maizenamengsel nogmaals en schenk het al roerend in de pan; zet het vuur hoger, tot matig-hoog.
- Voeg zo nodig wat extra water toe als de saus te dik wordt.
- Breng de saus aan de kook tot hij flink borrelt, voeg dan de kip toe en roer tot de saus aan de kip hecht en dik is; dit duurt ongeveer 2 minuten.
- Haal van het vuur en roer de gehakte lente-ui en sesamolie erdoor.
- Verdeel de kip over een schaal, bestrooi hem met het sesamzaad en serveer met rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge Riesling past goed bij de pittige en aromatische smaken van deze pittige kip in Chinese stijl.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g