Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 550 g lamsgehakt
- 2 tl knoflookpuree
- 1 tl harissa
- 1 el ras el hanout
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Bakspray van plantaardige olie
- 4 zachte broodjes voor het serveren
- Voor de saus:
- 3 el Griekse yoghurt of lactosevrije yoghurt voor lactosevrij
- 1 tl ras el hanout
- ½ tl gedroogde oregano
- Sap van 1 kleine citroen
Instructies
- Doe het lamsgehakt in een kom en voeg de knoflookpuree, harissa, ras el hanout, zout en peper toe.
- Meng met je handen door elkaar tot het gehakt en de specerijen goed zijn gemengd.
- Vorm vier gelijke burgers van het mengsel.
- Plaats de burgers in het mandje van de airfryer en bespuit ze licht met bakspray.
- Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 16 minuten.
- Keer de burgers halverwege de baktijd om zodat ze aan beide kanten gelijkmatig bruin worden.
- Je kunt de baktijd verkorten als je de burgers liever nog iets roze van binnen wilt hebben.
- Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom te mengen.
- Serveer de lamsburgers op de broodjes en schep de saus er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooi contrast met de pittige smaken van de burgers en de kruidige saus.Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 0 g