Pittige Marokkaanse Lamsburgers

Pittige Marokkaanse Lamsburgers

Pittige Marokkaanse Lamsburgers

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 550 g lamsgehakt
  • 2 tl knoflookpuree
  • 1 tl harissa
  • 1 el ras el hanout
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Bakspray van plantaardige olie
  • 4 zachte broodjes voor het serveren
  • Voor de saus:
  • 3 el Griekse yoghurt of lactosevrije yoghurt voor lactosevrij
  • 1 tl ras el hanout
  • ½ tl gedroogde oregano
  • Sap van 1 kleine citroen

Instructies

  • Doe het lamsgehakt in een kom en voeg de knoflookpuree, harissa, ras el hanout, zout en peper toe.
  • Meng met je handen door elkaar tot het gehakt en de specerijen goed zijn gemengd.
  • Vorm vier gelijke burgers van het mengsel.
  • Plaats de burgers in het mandje van de airfryer en bespuit ze licht met bakspray.
  • Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 16 minuten.
  • Keer de burgers halverwege de baktijd om zodat ze aan beide kanten gelijkmatig bruin worden.
  • Je kunt de baktijd verkorten als je de burgers liever nog iets roze van binnen wilt hebben.
  • Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom te mengen.
  • Serveer de lamsburgers op de broodjes en schep de saus er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooi contrast met de pittige smaken van de burgers en de kruidige saus.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Marokko