Pittige Mexicaanse Chili con Carne

Een warme kom chili con carne geserveerd in een rustieke keramische schaal, gevuld met gehakt, bruine bonen, stukjes rode paprika en ui in een rijke tomatensaus. Het gerecht is gegarneerd met verse koriander en een schijfje limoen, geplaatst tegen een achtergrond met aardse tinten en zacht licht voor een uitnodigende uitstraling. 🌶️🍲✨

Pittige Mexicaanse Chili con Carne

Een hartverwarmende Mexicaanse klassieker met gehakt, paprika, bonen en rijke kruiden. Perfect voor een stevige maaltijd vol smaak!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 grote pot of blik bruine bonen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree 140 g
  • 2 eetlepels boter of olie
  • 3 dl koud water
  • Silvo kruidenmix voor Chili con Carne

Instructies

  • Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet.
  • Was de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
  • Pel de ui en snipper deze fijn.
  • Verhit de boter of olie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en paprika in de pan tot ze zacht zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul, totdat het goudbruin is.
  • Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel en bak kort mee.
  • Meng de Silvo kruidenmix met 3 dl koud water en voeg dit toe aan de pan.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Voeg de bruine bonen toe en laat het gerecht ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur.
  • Roer af en toe door en proef voor de juiste smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de chili con carne met warme rijst, knapperig stokbrood of tortillachips. Garneer met verse koriander en een schepje zure room voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Malbec of een Shiraz past uitstekend bij de rijke smaken van deze chili con carne.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Mexico
Jaargetijde: Herfst / Winter