Pittige Mexicaanse Maïssoep met Rode Paprika en Feta

Pittige Mexicaanse Maïssoep met Rode Paprika en Feta

Pittige Mexicaanse Maïssoep met Rode Paprika en Feta

Porties: 5
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 25 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 300 g maïs uit blik uitgelekt
  • 500 ml melk
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot in smalle reepjes gesneden
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g feta verkruimeld
  • 4 takjes peterselie fijn gesneden
  • Zout naar smaak

Instructies

Peper Roosteren:

  • Rooster de rode peper in een koekenpan tot deze licht verkoold is.
  • Snijd de peper open en verwijder de zaadjes.
  • Snijd de peper fijn.

Ui en Knoflook Fruiten:

  • Verhit de boter in een kookpan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten tot ze zacht zijn.

Maïs Toevoegen:

  • Houd 4 eetlepels maïs apart voor garnering en zet deze even weg.
  • Voeg de resterende maïs, melk en de fijn gesneden rode peper toe aan de pan.
  • Laat dit 10 minuten zachtjes koken.

Soep Pureren:

  • Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde massa.

Paprika en Crème Fraîche:

  • Roer de crème fraîche en de reepjes geroosterde paprika door de soep en verwarm deze nog even door.
  • Breng op smaak met zout.

Serveren:

  • Schep de soep in kommen en garneer met de apart gehouden maïs en verkruimelde feta.
  • Bestrooi met fijn gesneden peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch