Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- scherp mes
- kookpan
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 25 g boter
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 300 g maïs uit blik uitgelekt
- 500 ml melk
- 2 geroosterde paprika’s uit pot in smalle reepjes gesneden
- 125 g crème fraîche
- 50 g feta verkruimeld
- 4 takjes peterselie fijn gesneden
- Zout naar smaak
Instructies
Peper Roosteren:
- Rooster de rode peper in een koekenpan tot deze licht verkoold is.
- Snijd de peper open en verwijder de zaadjes.
- Snijd de peper fijn.
Ui en Knoflook Fruiten:
- Verhit de boter in een kookpan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten tot ze zacht zijn.
Maïs Toevoegen:
- Houd 4 eetlepels maïs apart voor garnering en zet deze even weg.
- Voeg de resterende maïs, melk en de fijn gesneden rode peper toe aan de pan.
- Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Soep Pureren:
- Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde massa.
Paprika en Crème Fraîche:
- Roer de crème fraîche en de reepjes geroosterde paprika door de soep en verwarm deze nog even door.
- Breng op smaak met zout.
Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met de apart gehouden maïs en verkruimelde feta.
- Bestrooi met fijn gesneden peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 10 g