Pittige Mexicaanse Tomatensoep met Bacon en Tortillachips
Deze kruidige Mexicaanse tomatensoep is gevuld met bacon, maïs en rode peper voor een pittige kick. Serveer met crème fraîche en knapperige tortillachips!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 plakjes bacon
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 rode pepers ontzaad en in ringetjes
- 750 gram tomaten ontveld en in stukjes
- 150 gram soepgroenten
- 1 blik tomatenpuree
- 500 ml runderbouillon van een tablet
- 1 blik maïs uitgelekt
- Peper en zout naar smaak
- 100 ml crème fraîche
- 50 gram tortillachips
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de bacon knapperig.
- Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
- Fruit in hetzelfde vet de ui, knoflook en rode peper 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de tomaten, soepgroenten en tomatenpuree toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
- Schenk de runderbouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat 25 minuten zachtjes koken.
- Voeg de bacon en de uitgelekte maïs toe en verwarm de soep nog een paar minuten door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met een schepje crème fraîche en bestrooi met tortillachips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep met een schijfje limoen en extra tortillachips voor extra crunch.Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals Campo Livilla Tinto past perfect bij de pittige smaken van deze Mexicaanse soep.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 8 g