Pittige Mie met Prei en Rode Pepers
Equipment
- Wok of grote koekenpan
Ingrediënten
- 150 gram prei
- 1 Spaanse peper
- 50 gram taugé
- 150 gram eiermie
- Zout naar smaak
- 1 theelepel kurkuma koenjit
- 2 eetlepels olie
Instructies
- Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
- Maak de Spaanse peper schoon en snijd deze in kleine stukjes.
- Spoel de taugé af onder koud water.
- Kook de eiermie in ruim water met een snufje zout en de kurkuma volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet de mie af zodra deze gaar is en rood gekleurd is door de kurkuma.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de prei en de Spaanse peper ongeveer 5 minuten in de verwarmde olie.
- Voeg de gekookte mie toe aan de wok en bak deze kort mee.
- Schep de taugé erdoor en verwarm het geheel nog ongeveer 2 minuten, tot alles goed warm is.
- Breng indien nodig op smaak met extra zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze pittige mie met prei en rode pepers direct en geniet van de smaken van Azië.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De verfrissende smaak en fruitige aroma's van de wijn zullen mooi samengaan met de pittige en aromatische smaken van de mie, prei en rode pepers.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g