Pittige Mierikswortelroom

Pittige Mierikswortelroom

Pittige Mierikswortelroom

Een heerlijke en pittige mierikswortelroom die perfect past bij gerookte zalm. Snel te maken en boordevol smaak!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Garde of spatel

Ingrediënten

  • 1 ¼ dl lobbig geklopte slagroom
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 1,5 eetlepels geraspte mierikswortel uit een potje

Instructies

  • Klop de slagroom lobbig en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Voeg 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil toe aan de room en roer goed door.
  • Meng 1,5 eetlepels geraspte mierikswortel door de room.
  • Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot een gladde en romige saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 1 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst