Pittige Pindakaas Gehaktballen

Pittige Pindakaas Gehaktballen

Ontdek de verrassende smaak van pittige pindakaas gehaktballen. De combinatie van pindakaas en specerijen maakt deze gehaktballen uniek en smaakvol. Perfect als hoofdgerecht met rijst en groenten, of als borrelhapje. Een echte smaakexplosie voor je maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke eetlepel pindakaas
  • 1 flinke schep sambal
  • 1 grote scheut ketjap manis
  • Bosje peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje kruidnagelpoeder
  • Peper naar smaak
  • Verkruimeld kippenmaggiblokje
  • 6 volkorenbeschuiten
  • Klein beetje bloem

Instructies

  • Maal de ui, knoflook, en peterselie fijn in een hakmolen of snijd ze zeer fijn.
  • Meng alle ingrediënten (behalve de bloem) goed door het gehakt en kneed tot een soepel mengsel.
  • Vorm gelijke ballen van het gehaktmengsel.
  • Laat de ballen 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Bestuif de ballen lichtjes met bloem.
  • Verhit boter in een pan en braad de ballen mooi bruin.
  • Laat de ballen nog ongeveer 30 minuten garen op een lage temperatuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een robuuste rode wijn zoals een Shiraz of Zinfandel om de pittige smaken van de gehaktballen te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Borrelhapjes / Fingerfood / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Lactosevrij
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag