Pittige Pompoenrisotto met Soya Reepjes, Witlof en Geitenkaas

Pittige Pompoenrisotto met Soya Reepjes, Witlof en Geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g risottorijst
  • 2 pakken Alpro® Soya Reepjes Pittig
  • liter water
  • 1 glas witte wijn
  • 4 stronkjes witlof
  • 150 g geitenkaas optioneel
  • Alpro® Soya Bakken & Braden
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten.
  • Snijd een helft in grove stukken en breng deze aan de kook met 1½ liter water.
  • Voeg zout naar smaak toe en kook gedurende 10 minuten.
  • Snijd de andere helft van de pompoen in kleine blokjes.
  • Snipper de ui, knoflook en fruit ze in een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
  • Voeg de kleine pompoenblokjes en de risottorijst toe.
  • Voeg een paar lepels van de pompoenbouillon toe en laat het vocht volledig opnemen door de risotto.
  • Herhaal dit proces gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Voeg de pittige Alpro® Soya Reepjes toe en warm ze goed door.
  • Halveer de witlofstronken in de lengte.
  • Bak de halve stronken om en om, ongeveer 5 minuten, in een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
  • Begin met de ronde kant van de witlofstronk in de pan.
  • Dek de pan af en bak nog eens 5 minuten.
  • Serveer de risotto met daarop de gebakken witlof.
  • Verdeel stukjes geitenkaas over de risotto.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 3 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Rijst / Vleesvervangers
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch