Pittige Pompoenrisotto met Soya Reepjes, Witlof en Geitenkaas
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 g risottorijst
- 2 pakken Alpro® Soya Reepjes Pittig
- 1½ liter water
- 1 glas witte wijn
- 4 stronkjes witlof
- 150 g geitenkaas optioneel
- Alpro® Soya Bakken & Braden
- Zout naar smaak
Instructies
- Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten.
- Snijd een helft in grove stukken en breng deze aan de kook met 1½ liter water.
- Voeg zout naar smaak toe en kook gedurende 10 minuten.
- Snijd de andere helft van de pompoen in kleine blokjes.
- Snipper de ui, knoflook en fruit ze in een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
- Voeg de kleine pompoenblokjes en de risottorijst toe.
- Voeg een paar lepels van de pompoenbouillon toe en laat het vocht volledig opnemen door de risotto.
- Herhaal dit proces gedurende ongeveer 20 minuten.
- Voeg de pittige Alpro® Soya Reepjes toe en warm ze goed door.
- Halveer de witlofstronken in de lengte.
- Bak de halve stronken om en om, ongeveer 5 minuten, in een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
- Begin met de ronde kant van de witlofstronk in de pan.
- Dek de pan af en bak nog eens 5 minuten.
- Serveer de risotto met daarop de gebakken witlof.
- Verdeel stukjes geitenkaas over de risotto.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 3 g | Sugar: 8 g