Pittige Rollade uit de Airfryer

Pittige Rollade uit de Airfryer

Maak een heerlijke en sappige rollade in de airfryer met een pittige kruidenmix. Perfect voor een feestelijke maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • theelepel gemalen komijn
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels platte peterselie fijngehakt
  • ½ theelepel chilipoeder
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Leg het vlees op een snijplank en snijd het horizontaal in, zodat je het kunt openvouwen.
  • Meng knoflook, chilipoeder, kaneel, komijn, peper en zout in een kom.
  • Roer de olijfolie door het mengsel.
  • Verdeel 1 eetlepel van het kruidenmengsel in een apart kommetje.
  • Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte peterselie toe aan het mengsel in de grote kom.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Strijk het uimengsel gelijkmatig over het opengeslagen vlees.
  • Rol het vlees stevig op, begin aan de korte kant.
  • Bind de rollade om de 3 cm vast met rolladetouw.
  • Wrijf de buitenkant van de rollade in met het achtergehouden kruidenmengsel.
  • Plaats de rollade in het mandje van de airfryer en braad gedurende 40 minuten.
  • Laat de rollade 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met frieten of tagliatelle en gesmoorde tomaatjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Noir past perfect bij deze rollade.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 32 g | Vet: 19 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Kalkoen / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst / Pasen