Pittige Rollade uit de Airfryer

Pittige Rollade uit de Airfryer

Pittige Rollade uit de Airfryer

Maak een heerlijke en sappige rollade in de airfryer met een pittige kruidenmix. Perfect voor een feestelijke maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • theelepel gemalen komijn
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels platte peterselie fijngehakt
  • ½ theelepel chilipoeder
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Leg het vlees op een snijplank en snijd het horizontaal in, zodat je het kunt openvouwen.
  • Meng knoflook, chilipoeder, kaneel, komijn, peper en zout in een kom.
  • Roer de olijfolie door het mengsel.
  • Verdeel 1 eetlepel van het kruidenmengsel in een apart kommetje.
  • Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte peterselie toe aan het mengsel in de grote kom.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Strijk het uimengsel gelijkmatig over het opengeslagen vlees.
  • Rol het vlees stevig op, begin aan de korte kant.
  • Bind de rollade om de 3 cm vast met rolladetouw.
  • Wrijf de buitenkant van de rollade in met het achtergehouden kruidenmengsel.
  • Plaats de rollade in het mandje van de airfryer en braad gedurende 40 minuten.
  • Laat de rollade 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met frieten of tagliatelle en gesmoorde tomaatjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Noir past perfect bij deze rollade.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 32 g | Vet: 19 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Kalkoen / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst / Pasen