Pittige Rollade uit de Airfryer
Maak een heerlijke en sappige rollade in de airfryer met een pittige kruidenmix. Perfect voor een feestelijke maaltijd.
Ingrediënten
- 1½ theelepel gemalen komijn
- 1 kleine rode ui fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels platte peterselie fijngehakt
- ½ theelepel chilipoeder
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Leg het vlees op een snijplank en snijd het horizontaal in, zodat je het kunt openvouwen.
- Meng knoflook, chilipoeder, kaneel, komijn, peper en zout in een kom.
- Roer de olijfolie door het mengsel.
- Verdeel 1 eetlepel van het kruidenmengsel in een apart kommetje.
- Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte peterselie toe aan het mengsel in de grote kom.
- Verwarm de airfryer voor op 180°C.
- Strijk het uimengsel gelijkmatig over het opengeslagen vlees.
- Rol het vlees stevig op, begin aan de korte kant.
- Bind de rollade om de 3 cm vast met rolladetouw.
- Wrijf de buitenkant van de rollade in met het achtergehouden kruidenmengsel.
- Plaats de rollade in het mandje van de airfryer en braad gedurende 40 minuten.
- Laat de rollade 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met frieten of tagliatelle en gesmoorde tomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Noir past perfect bij deze rollade.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 32 g | Vet: 19 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g