Pittige Sperziebonen in Kokossaus
Ingrediënten
- 750 g sperziebonen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen laos
- 1 stengel citroengras sereh
- 50 g kokoscrème santen, blok à 200 g
Instructies
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en zout in 5 minuten beetgaar.
- Spoel de sperziebonen af onder koud stromend water om ze mooi groen te houden.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Roer de ketjap, sambal, gemberpoeder en laos erdoor.
- Snijd de citroengras in grove stukken.
- Voeg de citroengras, kokoscrème en 100 ml water toe aan het uienmengsel.
- Breng al roerend aan de kook en breng op smaak met zout.
- Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog 3 minuten.
- Verwijder voor het serveren de stukken citroengras uit het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Grüner Veltliner, vormt een goed contrast met de pittigheid van dit gerecht en versterkt de smaak van de kokoscrème.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g