Pittige Thaise viskoekjes
Allerhande 2002
Equipment
- plasticfolie
Ingrediënten
Instructies
- Zalm in stukken snijden.
- Bosui schoonmaken en in lengte in repen snijden.
- Rode peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in lengte in repen snijden. Repen peper en bosui tot kleine blokjes snijden.
- Koriander boven mengkom van keukenmachine fijn knippen.
- Zalm, bosui, rode peper en curry erbij doen en tot vrij grof mengsel pureren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Royale eetlepel vismengsel uit mengkom scheppen en er tussen beide handen balletje van vormen.
- Balletje vervolgens platdrukken.
- Op zelfde manier nog 11 koekjes maken en op schaal leggen.
- Koekjes afdekken met plasticfolie en minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven.
- Limoen in 12 parten snijden.
- In koekenpan olie verhitten en viskoekjes in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren.
- Koekjes laten uitlekken op keukenpapier.
- Warm serveren met partjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden:
energie 95 kcal
eiwit 7 g
koolhydraten 1 g
vet 7 g
energie 95 kcal
eiwit 7 g
koolhydraten 1 g
vet 7 g