Pittige tomatensoep met gember-peperroom

Pittige tomatensoep met gember-peperroom

AllerHande januari 2004 Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 3 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 500 g tomaten ontveld en in stukjes
  • 750 ml kruidenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakt

Instructies

  • In soeppan olie verhitten en ui en knoflook in 3 minuten zachtjes glazig fruiten.
  • Chilipoeder en tomatenpuree 3-4 minuten meebakken.
  • Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en soep 20 minuten zachtjes laten koken.
  • In kom slagroom met gemberpoeder, peper en ½ theelepels zout halfstijf kloppen.
  • Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren.
  • Tomatensoep over vier diepe borden verdelen.
  • Over bolle kant van lepel gemberroom in midden van soep schenken.
  • Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
In plaats van verse tomaten kunt u ook 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g) gebruiken. Voeg dan echter wat minder bouillon toe, ca. 500 ml.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch