Pittige tomatensoep met gember-peperroom
AllerHande januari 2004
Snel te maken
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 3 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 500 g tomaten ontveld en in stukjes
- 750 ml kruidenbouillon
- 125 ml slagroom
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakt
Instructies
- In soeppan olie verhitten en ui en knoflook in 3 minuten zachtjes glazig fruiten.
- Chilipoeder en tomatenpuree 3-4 minuten meebakken.
- Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en soep 20 minuten zachtjes laten koken.
- In kom slagroom met gemberpoeder, peper en ½ theelepels zout halfstijf kloppen.
- Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren.
- Tomatensoep over vier diepe borden verdelen.
- Over bolle kant van lepel gemberroom in midden van soep schenken.
- Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
In plaats van verse tomaten kunt u ook 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g) gebruiken. Voeg dan echter wat minder bouillon toe, ca. 500 ml.
In plaats van verse tomaten kunt u ook 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g) gebruiken. Voeg dan echter wat minder bouillon toe, ca. 500 ml.