Pittige Tortelloni Pastasalade met Pesto

Pittige Tortelloni Pastasalade met Pesto

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Koeltijd 30 minuten
Total time 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g tortelloni con formaggio e nocci verse pasta
  • 200 g sugar snaps
  • 1 rode peper
  • 100 g verse pesto
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 75 g rucola

Instructies

  • Kook de tortelloni volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan met kokend water totdat ze beetgaar zijn.
  • Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de sugar snaps toe.
  • Giet de tortelloni en sugar snaps af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
  • Snijd de rode peper zeer fijn.
  • Meng in een wijde schaal de verse pesto met de fijngesneden rode peper, olijfolie en witte-wijnazijn.
  • Voeg de uitgelekte tortelloni en sugar snaps toe aan de pestodressing en meng alles goed door elkaar.
  • Laat de pastasalade 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen terwijl de smaken intrekken.
  • Was de cherrytomaten en halveer ze.
  • Scheur de rucola in stukken.
  • Schep voorzichtig de cherrytomaten en rucola door de pastasalade.
  • Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pastasalade op kamertemperatuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige pastasalade met pesto.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Pasta / Salade
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm