Pittige Tortelloni Pastasalade met Pesto
Ingrediënten
- 750 g tortelloni con formaggio e nocci verse pasta
- 200 g sugar snaps
- 1 rode peper
- 100 g verse pesto
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte-wijnazijn
- 250 g cherrytomaten gehalveerd
- 75 g rucola
Instructies
- Kook de tortelloni volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan met kokend water totdat ze beetgaar zijn.
- Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de sugar snaps toe.
- Giet de tortelloni en sugar snaps af in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
- Snijd de rode peper zeer fijn.
- Meng in een wijde schaal de verse pesto met de fijngesneden rode peper, olijfolie en witte-wijnazijn.
- Voeg de uitgelekte tortelloni en sugar snaps toe aan de pestodressing en meng alles goed door elkaar.
- Laat de pastasalade 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen terwijl de smaken intrekken.
- Was de cherrytomaten en halveer ze.
- Scheur de rucola in stukken.
- Schep voorzichtig de cherrytomaten en rucola door de pastasalade.
- Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Serveer de pastasalade op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige pastasalade met pesto.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g