Italiaanse Pizza Margherita

Authentieke Italiaanse pizza Margherita met een dunne, krokante korst, tomatensaus, gesmolten mozzarella en verse basilicumblaadjes, geserveerd op een houten pizzaplank in een rustieke setting.

Italiaanse Pizza Margherita

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg bijvoorbeeld Tante Fanny
  • 200 g tomatensaus
  • ½ bol mozzarella in grove stukken gescheurd
  • 2 takjes verse basilicum
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem van het deeg.
  • Beleg de saus met de grove stukken mozzarella.
  • Leg de basilicumblaadjes met de glanzende kant naar boven op de saus en mozzarella.
  • Bak de pizza in 15-20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Bestrooi de pizza met wat peper en zout zodra deze uit de oven komt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie combinatie met de klassieke smaken van deze pizza

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch