Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 250 g mozzarella bol
- 75 g hamblokjes
- 4 el doperwten blik of diepvries
- 1 mespunt witte peper
- 1 mespunt nootmuskaat
- 15 g basilicum verse
- 2 uien
- 1 rode peper
- 75 g geraspte jonge kaas
- 2 blikken sardines in olijfolie
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 2 takjes oregano
- 8 geroosterde paprika's pot
- 16 plakjes spinata romana
- 680 g super croissantdeeg blik à 340 g
- 690 ml gekruide tomatensaus pot
- 50 g pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Beleg A:
- Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes.
- Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat.
- Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.
Beleg B:
- Snijd de uien in ringen.
- Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes.
- Leg de geraspte kaas klaar.
- Halveer de sardines en verwijder de graten.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Pluk de blaadjes van de takjes oregano.
Beleg C:
- Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen.
- Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken.
- Leg de spinata romana klaar.
- Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes.
- Bestreek het deeg met tomatensaus.
- Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd
- basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart.
- Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant.
- Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 14 g | Vet: 14 g