Pizzahapjes

Pizzahapjes

Pizzahapjes

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g mozzarella bol
  • 75 g hamblokjes
  • 4 el doperwten blik of diepvries
  • 1 mespunt witte peper
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 15 g basilicum verse
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 75 g geraspte jonge kaas
  • 2 blikken sardines in olijfolie
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 2 takjes oregano
  • 8 geroosterde paprika's pot
  • 16 plakjes spinata romana
  • 680 g super croissantdeeg blik à 340 g
  • 690 ml gekruide tomatensaus pot
  • 50 g pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Beleg A:

  • Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes.
  • Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat.
  • Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.

Beleg B:

  • Snijd de uien in ringen.
  • Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes.
  • Leg de geraspte kaas klaar.
  • Halveer de sardines en verwijder de graten.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Pluk de blaadjes van de takjes oregano.

Beleg C:

  • Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen.
  • Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken.
  • Leg de spinata romana klaar.
  • Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes.
  • Bestreek het deeg met tomatensaus.
  • Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd
  • basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart.
  • Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant.
  • Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils.
 

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 14 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Kaas / Pizza / Varkensvlees
Land van herkomst Italië