Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
- Houtachtige uiteinden eraf snijden.
- In aspergepan (of in wijde pan) asperges met kopjes omhoog in ruim kokend water met zout ca. 10 minuten koken.
- Van vuur af ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
- Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Bladerdeeg laten ontdooien. 50 g ham en peterselie fijnhakken.
- In kom mascarpone losroeren met ei, fijngehakte ham en peterselie.
- Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Aanrecht bestuiven met bloem, plakjes bladerdeeg halveren en uitrollen tot repen van ca. 18 cm lang.
- Naast elkaar op bakplaat leggen.
- Bestrijken met mascarponemengsel, 1/2 cm van rand rondom vrijhouden.
- Asperges uit pan nemen, goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Met kopjes naar één kant over bladerdeegrepen verdelen.
- Bestrijken met boter.
- In oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Intussen rest van ham in brede repen snijden.
- Aspergetaartjes op vier borden leggen en hamrepen erop draperen.
Voedingswaarden
Calories: 385 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 13 g | Vet: 31 g