Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 uien
- 2 takjes rozemarijn
- 50 g roomboter
- 8 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 romatomaten
- 4 ansjovisfilets
- zwarte peper
- zout
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Instructies
- Uien pellen en in ringen snijden.
- Rozemarijn van takjes rissen en fijnhakken.
- In pan met dikke bodem boter smelten.
- Uienringen erdoor scheppen en 25 à 30 minuten zachtjes fruiten tot ze zoetig van smaak en zacht zijn; niet bruin laten worden.
- Regelmatig omscheppen.
- Rozemarijn erdoor scheppen.
- Intussen bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Werkvlak en deegroller dun bestuiven met bloem.
- Telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne langwerpige lap (ca. 20 x 10 cm).
- Deeglapjes op bakplaat leggen.
- Randjes van lapjes deeg bestrijken met water, ca. 1 centimeter naar binnen vouwen en aandrukken.
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Uienmengsel op plakjes deeg scheppen, randen vrijlaten en bestrijken met olijfolie.
- Bakplaat in midden van oven schuiven en taartjes in 15 à 20 minuten goudbruin bakken.
- Intussen tomaten wassen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
- Ansjovis met keukenpapier droogdeppen en fijnsnijden.
- Ansjovis door tomaten scheppen.
- Plaattaartjes uit oven nemen en tomatenmengsel erover verdelen.
- Taartjes royaal bestrooien met zwarte peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met frisse groene salade.
Voedingswaarden
Calories: 65 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 9 g | Vet: 4 g