Pollo tonnato

Pollo tonnato

kip-tonijntaartje
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillontablet
  • 2 kipfilets
  • 1 blikje tonijn naturel 180 gr, John West
  • 2 theelepel citroensap
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels kappertjes potje, Grand'Italia
  • zout
  • 12 sprietjes bieslook
  • 8 blaadjes sla
  • (vers)gemalen zwarte peper

Instructies

  • Breng in een steelpan 1/2 liter water aan de kook.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verkruimel het bouillontablet boven het kokende water en kook de kipfilet hierin in ± 5 minuten gaar.
  • Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
  • Giet de tonijn af.
  • Maal in een keukenmachine de kip, de tonijn, 1 theelepel citroensap, de mayonaise, de slagroom en 1 eetlepel kappertjes grof en breng op smaak met zout en peper.
  • Knip de bieslook erboven fijn en schep die erdoor.
  • Was de sla en dep hem met keukenpapier droog.
  • Steek met een uitsteekvormpje 8 rondjes uit de sla.
  • Zet het vormpje midden op een bord en leg er een slarondje in.
  • Schep er 1/8 deel van het tonijnmengsel in en strijk dat glad.
  • Leg hierop weer een slarondje, schep er weer 1/8 deel van het tonijnmengsel in en strijk het glad.
  • Maak op de zelfde manier op 3 andere borden elk taartje.
  • Garneer met de rest van de kappertjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Vis
Land van herkomst Italië