Pompoen-aardappelstamppot met Garnalen en Tomatenjus
Een verrassende stamppot met romige pompoen en zoete aardappel, geserveerd met knapperige bonen, sappige garnalen en een kruidige tomatenjus.
Equipment
- Grote kookpan
- satéstokjes
Ingrediënten
Voor de tomatenjus:
Voor de stamppot:
- 1 chilipeper fijngehakt (zonder zaadjes)
- 4 eieren
- 250 g garnalen
- 500 g gemengde bonen sperziebonen, peultjes, snijbonen
- 750 g pompoen in grove stukken
- 750 g zoete aardappel in grove stukken
Instructies
- Bak de tomatenpuree in een droge anti-aanbakpan tot het zoetig ruikt.
- Voeg de kerrie, komijn en knoflook toe en roer goed door.
- Blus af met een beetje water tot een jus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de aardappelen en pompoen in grove stukken en kook ze 25 minuten in gezouten water.
- Snijd de bonen grof, blancheer ze 2 minuten in ruim kokend gezouten water en spoel koud af.
- Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd in vieren.
- Rijg de garnalen aan satéstokjes.
- Giet de aardappel-pompoenmengsel af en laat zonder deksel op laag vuur het vocht verdampen.
- Stamp het mengsel grof en schep de bonen en rode peper erdoor.
- Roer een lepel jus door de stamppot en bewaar de rest in een kommetje.
- Bak de garnalenspiesen in dezelfde pan in het restje van de jus aan beide kanten 2 minuten.
- Serveer de garnalen bij de stamppot, leg de eieren erbij en schep de jus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
- Vervang de gemengde bonen door kousenband.
- Gebruik geen zoete aardappelen, maar 375 gr gewone aardappelen en 375 gr
knolselderij en stamp die met de pompoen fijn. - Roer er 1 theelepel kerriepoeder door.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 12 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 9 g