Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram pompoen schoongemaakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook gehakt
- ¼ theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel tahin pasta of komijn
- 100 gram geroosterde pompoenpitten
- 100 ml olijfolie
- ½ limoen
- ¼ theelepel sumak
- Knapperige crackers voor het serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
- Meng de pompoen met olijfolie en gehakte knoflook.
- Voeg gerookt paprikapoeder, zout en peper toe.
- Verspreid de pompoen op een bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven tot licht gekleurd (15-20 minuten, bij pompoenstukken van 1,5 tot 2 centimeter dik).
- Laat de geroosterde pompoen afkoelen.
- Doe de geroosterde pompoen in een keukenmachine en voeg tahin pasta of komijn toe.
- Pureer tot een gladde massa samen met de geroosterde pompoenpitten.
- Voeg geleidelijk olijfolie toe voor een smeuïge consistentie.
- Breng op smaak met limoensap.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Serveer de pompoen hummus op knapperige crackers.
- Garneer met geroosterde pompoenpitten en bestrooi met sumak.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Deze pompoen hummus is heerlijk als voorgerecht of als snack.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc voor een perfecte combinatie.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g