Pompoensoep met Geroosterde Pompoenzaden

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Geroosterde pompoenzaden voor garnering

Instructies

  • Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Bestrijk de blokjes met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en rooster ze in de oven tot ze zacht zijn.
  • Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de geroosterde pompoen, komijn, kaneel en groentebouillon toe.
  • Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen helemaal zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pompoensoep met geroosterde pompoenzaden als garnering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Halloween